Posted in Din kant, Din kerne, Topleder

Er du en lederbanan?

Ja, det er et godt spørgsmål… måske er jeg den eneste, som ved det, eftersom det var et udtryk jeg en dag kom til at bruge som et billede på en bestemt ledertype.

Måske du kender en lederbanan eller selv er en – oooops det er du vel ikke…vel?

Here we go…

Udtrykket banan er gaflet fra de to kendte ’Bananer i pyjamas’ B1 og B2. Du ved, dem fra børneTV.

Det, som på mange måder kendetegner disse to bananer er, at hvad end B1 gør så gør B2 det også.

Kan du fornemme hvor jeg er på vej hen?

En lederbanan, er en leder, som nok sidder i en høj position, har en høj intelligens, er vant til at lede og til at gå forrest og alligevel sker der jævnligt det for ham, at han gør det, han kan se de andre ledere gør.

Sådan lidt med bind for øjnene og blind tillid, træffer han beslutninger, der overvejende er baseret på; at det gør de andre, så der må jo være noget om det eller noget der virker i det.

En del beslutninger træffes uden de store overvejelser om, hvorvidt det nu også passer ind i hans egen virksomhed eller organisation.

A la, når han spørges, hvorfor vi i virksomheden laver en årsrapport på flere hundrede sider, når nu ingen læser dem? Til bestyrelsen kortes rapporten ned til 6 sider, så de lige får essensen og ingen medarbejdere eller lederen selv får læst alle de 3-800 sider. Men vi har da selvfølgelig en ansat til alene at sørge for at denne rapport laves.

Her er ingen refleksion over, om det kan gøres smartere.

Eller, når det besluttes at virksomheden skal ud på de sociale medier, for det er det alle de andre er og for øvrigt kan Karen sekretær nok lave de opslag eller måske vælger i at købe en professionel til at tale jeres sag på medierne, uden større strategi….

Men fordi de andre jo er der, så må vi også være der – ik’!

En lederbanan glemmer nogle gange at tænke selv og at gå det skridt dybere, der skal til for at finde ud af om det også er relevant indenfor egne mure det der, som det alle de andre gør.

Lederbananen glemmer kort sagt at tage sig selv og virksomhedens fremtid med i ligningen på en måde, så det der vedtages også vedtages på et grundlag, der er overvejet og udvalgt af specifikke årsager, der også matcher virksomhedens øvrige profil eller den profil vi arbejder hen mod at være.

Lederbananen har ofte været leder i nogle år og er faldet lidt for tungt ned i den bløde stol, golfturene, pseudomøderne og hverdagens struktur, hvor alt for mange alt for let er enige og ingen stiller spørgsmål mere.

At en ellers energisk leder over år nogle gange forvandles til en magelig og alt for ukritisk lederbanan er farligt for alle virksomheder.

Lederbananerne har nemlig den tendens at de bliver selvfede og glemmer at lytte til kunderne, medarbejderne, samfundsbevægelserne. Og hvis de lytter, så tager de ikke det de hører for noget, som det er vigtigt at undersøge, overveje og handle på.

(Gen)Kender du nu en lederbanan?

Hvis du gør, hvad har du så lyst til at minde ham om?

Må du blive bedre end en lederbanan 😉

Anita Hummelshøj Mikkelsen

#Foredrag #Ledersparring #Retreat

Hop med på inspirationstoget….det kører nu….Klik her

Forfatter

Du inspireres til at finde din kant og din kerne, så du performer maximalt. Top- og mellemledere er dem jeg primært beskæftiger mig med. #Foredrag #Ledersparring #Retreat Jeg har virksomheden Hummelshøj

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s